Welkom

Dinand Stufkens, ontwerper en onderzoeker
Mijn naam is Dinand Stufkens, industrieel ontwerper en dwangmatig onderzoeker. Altijd proberen iets nieuws te creëren, iets duurzaams. Jarenlang heb ik allerlei gebruikte materialen verzameld, aangepast en getest. Zoals gepensioneerde lopende band en tweedehands leger canvas.
Dinand Stufkens founder of KAZMOK   Dinand Stufkens founder of KAZMOK  

In 2010 presenteerde ik mijn eerste collectie aktetassen en zakelijke tassen onder de naam Kazmok. (Een vreemde, hardnekkige naam die plotseling naar voren kwam toen ik op een avond behoorlijk dronken werd met een vriend.) Ja, ik was erg blij dat ik verschillende serieuze designprijzen ontving. Maar ik ben het meest blij met het feit dat ik er eindelijk in ben geslaagd om echt goede dingen te maken. Voor mensen die geloven dat gedurfd design en duurzaamheid hand in hand moeten gaan.

De paradox van uniekheid 
De transportband. Nederig symbool van massaproductie, dat z'n eindeloze rondjes draait in fabrieken, magazijnen en luchthavens. De banddelen raken subtiel bekrast en geëtst door alle spullen die ze transporteren. Zo ook de legertent, met gebruiksporen van de vorige gebruikers  die subtiel verwijzen naar het voor het vorige leven van het materiaal. Zo heeft elk  stuk van Kazmok zijn eigen unieke karakter net zoals haar gebruikers want zeg nou zelf, iedereen heeft wel ergens een krasje opgelopen, dat maaakt ons tot wie wij zijn.